A-merk tuinmeubelen

Nummer 1 tuin set vergelijker

De beste tuinwinkels

De mooiste duurzame tuinmeubelen van komend buitenseizoen

De mooiste duurzame tuinmeubelen van komend buitenseizoen

We willen allemaal ons steentje bijdragen aan het milieu. Dit doen we massaal door zonnepanelen aan te schaffen en minder energie te verbruiken, maar ook de kleine dingetjes helpen mee. Denk bijvoorbeeld aan afval scheiden en het aanschaffen van duurzame producten. De laatste jaren zijn duurzame tuinmeubelen populairder dan ooit en dit snappen wij heel goed. Het materiaal gaat ontzettend lang mee en het ziet er ook nog eens stijlvol uit: wat wil je nog meer?

Bamboe: dé trend van dit moment 

Bamboe is dé trend van dit moment. Het materiaal is vooral populair onder liefhebbers van natuurlijke tinten en materialen. Bamboe ziet er niet alleen stijlvol uit, maar heeft ook veel praktische eigenschappen. Zo is het materiaal bijvoorbeeld erg sterk en duurzaam, waardoor de tuinmeubelen lang mee gaan. Bovendien is bamboe perfect om het vakantiegevoel naar je eigen tuin te halen. 

Heb je toevallig een bamboe tuinmeubel in de tuin staan? Zorg er dan voor dat je deze afdekt met een beschermhoes om verkleuring te voorkomen. 

Duurzame graniet tuinmeubelen

Zoek je duurzame tuinmeubelen die lang meegaan en weinig onderhoud nodig hebben? Dan is graniet, oftewel natuursteen, een goede keuze. Graniet heeft een luxe uitstraling, gaat een levenlang mee en heeft weinig tot geen onderhoud nodig. Bovendien is natuursteen perfect te combineren met bamboe, hout en andere natuurlijke materialen.

Gerecyclede buitenkleden

Heb je net nieuwe duurzame tuinmeubelen aangeschaft? Met accessoires zet je de puntjes op de i. Wat denk je bijvoorbeeld van een gerecycled buitenkleed? Deze is gemaakt van 100% gerecycled materiaal en maakt je terras gelijk een stuk gezelliger. Want waarom zouden we alleen binnenshuis genieten van een vloerkleed? Door het waterafstotende materiaal kan het kleed gerust het hele jaar buiten blijven. Bovendien zijn de modieuze kleden zowel binnen als buiten te gebruiken. 

Onderhoud is belangrijk bij duurzame tuinmeubelen

Je wilt natuurlijk lang kunnen genieten van je duurzame tuinmeubelen. Sommige materialen gaan een levenlang mee zonder onderhoud, terwijl andere tuinsets iets meer liefde nodig hebben. Voer ten minste twee keer per jaar goed onderhoud uit. 

  • Beschermen

Bescherm je duurzame tuinmeubelen tegen weersomstandigen door een beschermlaag aan te brengen. Deze zorgt voor een slijtvaste coating en voorkomt kleurverandering.

  • Reinigen

De meeste tuinsets kun je eenvoudig schoonmaken met een zachte borstel en een sopje. Gebruik nooit agressief reinigingsmiddel! Dit kan namelijk voor beschadigingen zorgen.

  • Opbergen

Aangezien we in het najaar en de winter weinig tot geen gebruik maken van de tuinmeubelen, adviseren we om ze op te bergen. Plaats de meubelen in een schuur of schaf een beschermhoes voor je loungebank, tuintafel of -stoel aan. 

Tuin set zoeken

Groot aanbod tuinmeubelen

Tuinsets vergelijken

Alle A-merk tuinmeubels

Tuinwinkels vergelijken

Beste en en meubel shops

Veilig bestellen

Tuinsets voor de laagste prijs