A-merk tuinmeubelen

Nummer 1 tuin set vergelijker

De beste tuinwinkels

Hoe steek je vuurwerk veilig af

Hoe steek je vuurwerk veilig af?

Het is weer bijna Oud en Nieuw en hierbij hoort natuurlijk ook vuurwerk. Vuurwerk kan erg mooi zijn, mits het veilig wordt afgestoken. Er gebeuren elk jaar helaas te veel ongelukkig met vuurwerk. We geven je tips om je vuurwerk veilig af te steken als je van plan bent om vuurwerk te kopen.

De voorbereiding

De eerste tip die we je kunnen geven, is dat je vuurwerk nooit illegaal moet kopen. Illegaal vuurwerk is zwaarder dan het vuurwerk dat in Nederland wordt verkocht en is erg gevaarlijk. Koop je vuurwerk alleen bij officiële verkooppunten in Nederland. Steek alleen vuurwerk af dat al is gemaakt. Maak dus nooit zelf vuurwerk, dit kan onverwachts exploderen op het verkeerde moment. Experimenteer ook nooit met vuurwerk. Steek het af hoe je dit officiëel hoort te doen. Lees van tevoren dus goed de instructies en koop bijvoorbeeld zware potten om het vuurwerk in te zetten. Bewaar je vuurwerk thuis altijd op een droge koele plaats en nooit onder je bed. Leg het bijvoorbeeld in een schuur. Vuurwerk mag vanaf 31 december 18.00 uur tot 1 januari 02.00 uur worden afgestoken.

Tijdens het afsteken

Steek vuurwerk altijd buiten af en nooit binnen. Dit geldt ook voor sterretjes. Zorg ervoor dat je geen brandbare kleding draagt. Een belangrijke tip is dat je vuurwerk nooit uit je hand af moet steken. Dit is erg gevaarlijk. Het kan namelijk altijd te vroeg ontploffen. Zet siervuurwerk stevig neer in bijvoorbeeld zware potten of waar dit het beste in kan worden afgestoken. Zet deze potten klem, er is altijd kans dat de pot omvalt. Kijk voor je het vuurwerk afsteekt goed om je heen of er geen mensen of dieren in de buurt van het vuurwerk zijn. Let ook altijd op de windrichting. Steek het vuurwerk aan met een aansteeklont en neem minstens 6 meter afstand. Draag altijd een veiligheidsbril.

De dag erna

Op straat ligt vaak enorm veel vuurwerk na Oud en Nieuw, ook vuurwerk dat niet is afgegaan. Maar steek dit nooit opnieuw aan. De lont kan al zo ver zijn opgebrand dat het direct explodeert. Maak vuurwerkafval altijd nat zodat je zeker weet dat er niks meer kan gebeuren. Ruim het hierna op.

Tuin set zoeken

Groot aanbod tuinmeubelen

Tuinsets vergelijken

Alle A-merk tuinmeubels

Tuinwinkels vergelijken

Beste en en meubel shops

Veilig bestellen

Tuinsets voor de laagste prijs