A-merk tuinmeubelen

Nummer 1 tuin set vergelijker

De beste tuinwinkels

Nog nooit geverfd Zo pak je het aan!

Nog nooit geverfd? Zo pak je het aan!

Schilderen is een belangrijk onderdeel van het onderhoud van de woning. Het is belangrijk om de verfkwasten in huis te hebben plus de juiste verf om het onderhoud goed te doen. We delen graag een aantal tips met je om de klus te klaren. Er zijn veel mogelijkheden. Er zijn zelfs opties waar je waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebt, zoals een verfspuit kopen voor het sauzen van het plafond en de wanden in je huis. Laten we eerst met het normale schilderen starten om je op te warmen.

Past het schilderen wel in het budget?

Het is belangrijk om af te wegen wat de kosten zijn van het schilderen. Kijk naar de opties om een mooie woning te krijgen en wat het kost. Is het bijvoorbeeld interessant om het uit te besteden als je zelf weinig tijd hebt of niet zo handig bent met het schilderen? Het is een klus wat echter iedereen wel kan doen. Het belangrijkste is om te zorgen voor een goede voorbereiding.

De voorbereiding

Het is belangrijk om alle kozijnen te schuren en te vullen. Ook alle houten delen in huis moet je zo bewerken. Schilder je een deur? Begin dan ook met het schuren, vullen van de gaten en het in de grondverf zetten. Wanneer je een grondverf kiest is het verstandig om een grondverf op kleur te laten mengen. Het aflakken zal dan veel sneller dekkend zijn, waardoor je geld bespaart. De aflakverf is immers een stuk duurder dan de grondverf.

Bespaar geld op de schilder

Door veel van deze werkzaamheden zelf te doen is het mogelijk om geld te besparen. Je hoeft het (hoge) uurloon van de schilder niet te betalen en kunt het allemaal zelf doen. Het is natuurlijk prettig om zo geld over te houden om leuke dingen mee te doen.

Een muur sauzen

Wanneer je een muur wilt gaan sausen of een plafond dan raden we je aan om het te gaan spuiten. Plak alle delen welke geen verf nodig hebben af en bereid je voor met een goede verfspuit en machine. Hierna vul je de verfspuit en kun je aan de slag gaan. Het is heerlijk om daarna in een sneltreinvaart de kamer te spuiten. De methode met de verfspuit zorgt dat je veel tijd bespaart en daarnaast ook nog eens dat het in één keer dekt. Het is een prettige manier van werken. De voorbereiding om alles goed af te plakken is het belangrijkste.

Het juiste gereedschap is het halve werk

Het is belangrijk om te zorgen voor voldoende schuurpapier, kwasten, een verfspuit, verf, grondverf, vuller, een afbrander, krabber en ook voor voldoende goede zin. Neem ook de tijd om de schilder klus te klaren. Het is geen haastwerk. Wanneer je het goed doet dan hoef je de komende jaren het schilderwerk niet meer te doen. Iets wat natuurlijk ook wel heel erg prettig is. Je kunt dan een keer een paar jaar overslaan omdat het er allemaal tip top uitziet. Iets waar je natuurlijk ook een lange tijd geniet.

Tuin set zoeken

Groot aanbod tuinmeubelen

Tuinsets vergelijken

Alle A-merk tuinmeubels

Tuinwinkels vergelijken

Beste en en meubel shops

Veilig bestellen

Tuinsets voor de laagste prijs