A-merk tuinmeubelen

Nummer 1 tuin set vergelijker

De beste tuinwinkels

Tuinset kopen

Tuinset kopen

Eens in de zoveel tijd ontkom je er niet aan: het kopen van een nieuwe tuinset. Dit kan verschillende redenen hebben. Misschien ben je je huidige tuinset gewoon zat en wil je weer wat nieuws kopen, of wellicht is je tuinset wel gewoon oud en versleten. Wat de reden ook is, een paar prachtige nieuwe tuinmeubels kopen is hartstikke spannend.

Aan de ene kant is het super leuk om bijvoorbeeld met je partner de tuincentra, meubelboulevards en woonwinkels af te speuren naar dé perfecte tuinset. Maar aan de andere kant is het soms juist erg moeilijk om een keuze te maken. Er zijn namelijk veel belangrijke factoren om te overwegen voordat je een tuinset gaat kopen. Het materiaal, het type tuinset, het vereiste onderhoud: bij het kopen van een nieuwe tuinset komt heel wat kijken. Misschien zelfs veel meer dan je in eerste instantie verwacht. Precies daarom hebben we deze pagina geschreven. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt op één handige plek.

Een loungeset of juist een diningset kopen?

Om het jezelf gemakkelijker te maken, maak je eerst een keuze of je een loungeset of een diningset wil kopen. Tuinsets worden over het algemeen namelijk opgedeeld in deze twee verschillende types. De namen verklappen het eigenlijk al: een loungeset is om in te relaxen, en een diningset is om in te eten. Het verschil zit hem met name in de hoogte van de tafel, de vorm van de stoelen en de zachtheid van de kussens. Een loungeset heeft een lage tafel, diepe, lage stoelen en extra zachte kussens, en een diningset is een eettafel voor in de tuin.

Diningset Loungeset
Comfort

☆ ☆ ☆

Eten

☆ ☆ ☆

Verplaatsbaarheid

☆ ☆ ☆

Kussens

☆ ☆

☆ ☆ ☆
Weersveranderingen

☆ ☆

Geschikt voor senioren

☆ ☆ ☆

Geschikt voor kinderen

☆ ☆

☆ ☆☆

De keuze hangt volledig af van jouw eigen specifieke wensen. Als je een liefhebber bent van eten in de buitenlucht, dan raden wij je zeker aan een diningset te kopen. Wil je liever buiten relaxen? Kies dan een loungeset. Kun je niet kiezen? Dat is heel begrijpelijk. Gelukkig heeft men daar een oplossing voor bedacht: de lounge-diningset.

De magie van een lounge-diningset

Het liefst wil iedereen natuurlijk dineren én relaxen in de tuin. Gezellig in de buitenlucht eten met vrienden of familie en daarna heerlijk met de ondergaande zomerzon genieten van het toetje. Om het beste van twee werelden te krijgen hebben ze de twee gecombineerd. Zelfs de benaming is samengesteld. Een lounge-diningset combineert de beste kwaliteiten van beide tuinsets in één geweldig pakket: het comfort van een loungeset en het eetgemak van een diningset.

Welke tuinset ga jij kopen?

Om de ideale tuinset voor jouw tuin te kopen gebruik je deze handige checklist. Er zijn namelijk honderden, zo niet duizenden verschillende tuinsets om uit te kiezen. Tuinsets van aluminium, tuinsets van hout, rustieke tuinsets, moderne tuinsets en ga zo maar door. Met deze checklist maak je het kopen van een loungeset wat gemakkelijker. Ook maak je sneller een keuze door simpel na te denken over de volgende vier dingen:

  •     Wat wil ik?
  •     Wat vind ik mooi?
  •     Hoeveel onderhoud wil ik uitvoeren?
  •     Wat is mijn budget?

Wil je loungen, dineren of allebei? Vind je een aluminium tuinset mooi of houd je meer van hout? Ben je bereid om de tuinset regelmatig te onderhouden of wil je juist een onderhoudsvrije tuinset? Stel deze vragen aan jezelf en maak binnen no-time een selectie van de tuinsets die echt bij jou passen. Test ze uit en kies de tuinset die goed voelt!

tuinsetDe materialen van een tuinset

Het materiaal van een tuinset is belangrijk om te overwegen voordat je gaat kopen. Het beïnvloedt namelijk de sfeer van je tuin, het benodigde onderhoud en, misschien wel het belangrijkste, het prijskaartje. De drie meest gebruikte materialen zijn hout, wicker/rotan en aluminium. Vrijwel alle tuinsets bestaan uit één of meer van deze materialen. Stuk voor stuk brengen ze een andere uitstraling met zich mee. Ook hebben ze allemaal hun eigen kenmerken, voor- en nadelen en kostenplaatjes.

Houten tuinsets

Bij houten tuinsets kopen maken we onderscheid tussen twee soorten hout: teakhout en steigerhout. Natuurlijk zijn er ook sets van andere houtsoorten die je kunt kopen, maar teak- en steigerhout worden veruit het meest gebruikt. In tegenstelling tot teakhouten tuinsets maken de fabrikanten pas sinds een aantal jaar tuinsets van steigerhout. Steigerhout heeft namelijk een ‘gerecycled’ uiterlijk, wat in het afgelopen decennium razend populair is geworden om te kopen. Dat komt onder andere door de groeiende milieubewustheid en de populariteit van duurzaam leven. Ook is steigerhout een stuk goedkoper dan teakhout en dus aantrekkelijker voor meubelmakers om te kopen. Teakhout heeft juist een erg traditioneel uiterlijk. Een traditioneel uiterlijk houdt in dat het eruit ziet zoals we gewend zijn.

Wicker of Rotan tuinsets kopen

Wicker tuinsets zijn tegenwoordig ook erg populair. Vaak wordt het woord rotan gebruikt in de omschrijvingen, maar dat is niet helemaal correct. Rotan is namelijk vlechtwerk van een natuurlijke vezel: de liaan van de rotanpalm. Dit materiaal is duur, heeft veel onderhoud nodig en vergaat vrij snel. Wicker is daarentegen vlechtwerk van kunststof vezels. Deze kunststof draden zijn in verschillende kleuren en diktes verkrijgbaar. Er zijn dus wicker tuinsets die de uitstraling van rotan hebben, vandaar de verwarring. Het grote voordeel van wicker is dat het vrijwel onderhoudsvrij is. Houd wel rekening met verkleuring door de straling van de zon. Onder het vlechtwerk bevindt zich vaak een aluminium frame.

Aluminium tuinsets

Een tuinset van aluminium is een tuinset met een open frame. Dit geeft een zeer modern uiterlijk. De populariteit ervan is ook sterk gestegen in de afgelopen paar jaar. Het is zelfs één van de grootste tuinsettrends van 2018. Kopen dus! Aluminium tuinsets zijn strak, fris en trendy. Bovendien heeft aluminium ook nog geweldige voordelen ten opzichte van hout. Het heeft vrijwel geen onderhoud nodig, kost vaak minder dan tuinsets van andere materialen en is erg licht van gewicht. Ook is het door middel van powder coating mogelijk om ze in allerlei verschillende kleuren te kopen.

vervenHet onderhouden van tuinmeubelen

Het onderhoud van je tuinset is erg belangrijk. Zo houd je de meubels mooi en gaan ze veel langer mee. Maar het ene materiaal is het andere niet en dus is het onderhoud ook verschillend. Houd hier dus ook rekening mee wanneer je een nieuwe tuinset gaat kopen. Houten tuinmeubels hebben bijvoorbeeld meer onderhoud nodig dan aluminium. Denk daar dus goed over na voordat je een tuinset gaat kopen. Ben je bereid om je tuinset ieder halfjaar een grondige onderhoudsbeurt te geven? Houten meubels kopen is dan een prima plan. Voer je liever zo weinig mogelijk onderhoud uit? Kijk dan liever naar aluminium tuinsets. Hout heeft namelijk twee keer per jaar een goede onderhoudsbeurt nodig. Anders versnelt het verouderingsproces aanzienlijk en gaat de mooiheid er snel van af. Aluminium heeft daarentegen maar één keer per jaar een wasje nodig. Vaak is de tuinslang zelfs al genoeg.

 

Tuin set zoeken

Groot aanbod tuinmeubelen

Tuinsets vergelijken

Alle A-merk tuinmeubels

Tuinwinkels vergelijken

Beste en en meubel shops

Veilig bestellen

Tuinsets voor de laagste prijs