A-merk tuinmeubelen

Nummer 1 tuin set vergelijker

De beste tuinwinkels

3 tips bij het opruimen van je tuin

3 tips bij het opruimen van je tuin

Ga je de tuin opruimen? We doen het allemaal vaak in het voorjaar en in het najaar. Wanneer we een grote tuin hebben met een tuinhuisje dan is er al volop opbergruimte. Het is dan mogelijk om zelf alles op te ruimen. Als dit niet het geval is, is het ook een optie om het tuinstel en alles wat je in de winter niet nodig hebt in de tuin naar een Opslagbox Arnhem te brengen. Tenminste als je in Arnhem woont. Anders kan het natuurlijk ook in de stad waar je woont. Het is zo mogelijk om de tuin lekker leeg te houden. De winterspullen kunnen dan weer uit de box en de tuinspullen van de zomer erin.

Een schone tuin: De grote beurt

Het is goed om de tuin eens even een goede beurt te geven als je alles wilt opruimen. Snoei alle planten en bomen bij en gooi alles weg wat niet meer goed is. Wanneer je een vijver hebt is het goed om deze mooi schoon te maken. Daarnaast is het ook goed om de alle eenjarige bloeiers te verwijderen. Misschien is het goed om de buren te vragen om wat in hun groene otto te gooien om alles weg te krijgen. Grote takken kun je het beste zelf afvoeren natuurlijk.

De parasols en hangmatten

Naast een grote schoonmaak in de tuin zelf is het ook goed om alle zomerspullen uit de tuin te halen. Haal het tuinstel weg als het niet buiten kan blijven staan, ruim de barbecue op, haal de hangmat weg en ook de box met kussens. Het is goed om zoveel mogelijk spullen weg te halen om zo meer ruimte in de tuin te hebben. Wanneer het in de herfst en in de winter meer gaat regenen,sneeuwen en koud zal zijn is het beter om niet alles te laten staan. In de zomer is het dan allemaal vastgeroest. De vuurkorven kun je natuurlijk wel laten staan of een mooie vuurschaal. Het is erg gezellig in de winter om het te zien branden.

Zorg voor rust

Het is belangrijk om uiteindelijk te zorgen voor rust in de tuin. Het hoeft niet allemaal zo druk te zijn in de winter. Misschien wil je nog wel een paar nieuwe planten poten welke de winter doorkomen. Haal echter alle potten met planten uit de tuin en zet ze in de garage of op een plek waar het niet kan vriezen. De meeste planten in een pot zijn niet zo bestand tegen de koude temperaturen. We hebben tegenwoordig hete zomers en strenge winters. De planten worden zeer op de proef gesteld.

Hulp inschakelen

Wordt het je allemaal even teveel? Dan is onze bonustip om een hovenier of extra handjes in te schakelen. Het is prettig om zo de tuin goed onder handen te nemen en professioneel op te laten ruimen. Natuurlijk brengt het wel wat kosten met zich mee. Het kan echter de investering waard zijn als je er geen tijd of geen zin in hebt.

Tuin set zoeken

Groot aanbod tuinmeubelen

Tuinsets vergelijken

Alle A-merk tuinmeubels

Tuinwinkels vergelijken

Beste en en meubel shops

Veilig bestellen

Tuinsets voor de laagste prijs