A-merk tuinmeubelen

Nummer 1 tuin set vergelijker

De beste tuinwinkels

Bescherm uw tuinmeubels tegen houtworm

Bescherm uw tuinmeubels tegen houtworm

Wanneer u een prachtige houten tuinbank gekocht heeft, wilt u deze een lange tijd kunnen gebruiken. Vaak blijkt dit een hele uitdaging te zijn! Het hout kan aangetast worden door verschillende weersomstandigheden, het hout kan worden beschadigd door de manier waarop met het tuinmeubilair wordt omgegaan door anderen, enzovoorts. Ook ongedierte vormt een serieuze bedreiging voor het tuinmeubilair. In het bijzonder houtworm! Houtworm is de larve van verschillende soorten torren en kevers. Deze larven worden verzameld onder dezelfde noemer en hebben de eigenschap, dat zij houten constructies gebruiken om zichzelf te voeden.
In dit artikel vertellen we u meer over het beschermen van houten tuinmeubels tegen houtworm. Hoe voorkomt u dat houtworm in uw houten meubilair trekt? Op welke manier kunt u houtworm het beste bestrijden, als u hier toch mee te maken krijgt? Enzovoorts.

Het voorkomen van aantasting door houtworm

Allereerst kunt u proberen, om houtworm uit uw tuinmeubilair te houden. Vaak wordt het meubilair van een speciale coating voorzien, wat het hout minder aantrekkelijk maakt voor houtworm. Door de jaren heen kan deze coating, bijvoorbeeld door slijtage, steeds minder krachtig worden. In dat geval is het verstandig om het hout te schuren en van een nieuwe laag beits te voorzien. Het beits werkt afwerend, omdat houtworm het bepaald geen fijn middel vindt. Houtworm zal om deze reden op zoek gaan naar een andere vorm van hout, om zich te nestelen. Denk bijvoorbeeld aan een boom of de stam van een struik.
Tip: het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen tegen houtworm wordt sterk afgeraden. Deze middelen zijn niet alleen slecht voor houtworm, maar ook voor bijvoorbeeld uw huisdier en het milieu. Daarbij zijn chemische bestrijdingsmiddelen lang niet altijd effectiever dan een natuurlijker middel als beits.

Bestrijding van houtworm uit houten meubilair

Mocht het bestrijden van houtworm te laat zijn, dan zijn er verschillende manieren om houtworm te bestrijden. Zelf houtworm bestrijden is lastig en kan vaak niet zonder professionele middelen. Ook nu wordt afgeraden om voor het gebruik van chemische middelen te kiezen. Verstandiger is het om een ongediertebestrijder in te schakelen, die u kan helpen bij de bestrijding van houtworm. Zo kan het hout sterk verwarmd of juist gekoeld worden, om houtworm te doden.
U kunt houtworm herkennen aan de kleine gaatjes die in het hout van uw tuinmeubilair ontstaan. Ook kunt u een stuk wit karton onder de houten tuinbank of tuinstoel vastplakken en deze regelmatig controleren op kleine houtsnippertjes. Dit duidt op de aanwezigheid van houtworm.

Tuin set zoeken

Groot aanbod tuinmeubelen

Tuinsets vergelijken

Alle A-merk tuinmeubels

Tuinwinkels vergelijken

Beste en en meubel shops

Veilig bestellen

Tuinsets voor de laagste prijs