A-merk tuinmeubelen

Nummer 1 tuin set vergelijker

De beste tuinwinkels

Geef jouw tuin een moderne mediterrane uitstraling met schanskorven

Geef jouw tuin een moderne mediterrane uitstraling met schanskorven

Het gebied rond de Middellandse zee is een populaire vakantiebestemming. Het klimaat, de architectuur, het eten en de prachtige natuur zorgen ervoor dat het een plek is waar je helemaal tot rust komt. Het mediterrane gebied is bovendien vanuit ons land gemakkelijk te bereiken met de auto of een paar uurtjes in het vliegtuig. Ondanks het feit dat het mediterrane gebied relatief dichtbij is, is het een plek waar we hooguit drie weken op vakantie gaan, om vervolgens een jaar zonder te moeten. Door jouw tuin een mediterrane uitstraling te geven waan je je ook buiten die drie weken in een van de mooiste gebieden van Europa. Wij hebben op een rijtje gezet welke drie elementen ervoor zorgen dat jouw tuin een prachtige, Zuid-Europese uitstraling krijgt zodat je ook thuis een vakantiegevoel hebt.

Verharding

De verharding van de meeste Zuid-Europese tuinen bestaat uit grind, halfverharding of natuursteen. Daarnaast zie je in sommige tuinen de traditionele smalle klinkertjes terugkomen. Zorg dat de kleur van de bestrating zonnig aandoet. Kleuren zoals antraciet, zwart en bruin mogen wel gebruikt worden en geven je tuin vaak een modernere uitstraling, maar zorg er dan wel voor dat er een lichtere tegenhanger is, zoals bijvoorbeeld lichter gekleurd grind. Een andere, unieke vorm van bestrating in het gebied rond de Middellandse zee zijn minikeien. Mediterrane tuinen kennen daarnaast regelmatig hoogteverschil. Weest daarom niet bang om bijvoorbeeld het terras wat hoger aan te leggen dan de rest van de tuin. Dit geeft de tuin diepte en vorm.

Erfafscheiding

De erfgrenzen wordt in sommige mediterrane tuinen aangegeven door beplanting, maar de luxere tuinen hebben vaak een muur, gemetseld van natuursteen. Een opkomende trend in het mediterrane gebied zijn tuinmuren vervaardigd uit schanskorven. Schanskorven zijn ijzeren korven die gevuld worden met breuksteen. Door te kiezen voor breukstenen in een lichte kleur heeft jouw tuin zelfs op de meest regenachtige dagen een zonnige uitstraling. Met schanskorven geef je jouw tuin een moderne mediterrane uitstraling. Schanskorven kopen kun je het beste doen bij een gespecialiseerd bedrijf. Zo weet je zeker dat jouw schanskorven van hoge kwaliteit zijn.

Beplanting

De beplanting van de meeste mediterrane tuinen bestaat uit siergras, één of meerdere palmbomen, lavendelplanten, uitbundig bloeiende bomen, olijfbomen, strakke grasvelden en hier en daar een cactus. Je kunt al deze planten combineren, maar het is aan te raden om een kleine selectie te maken uit deze planten. Zo houdt je de tuin rustig, overzichtelijk en modern. Zorg er bij het kiezen van de beplanting voor dat het kleurenpalet van de planten goed bij elkaar passen, zodat je tuin rust uitstraalt. Door te kiezen voor een bijzondere vorm van verharding, hoogteverschil te creëren, schanskorven te plaatsen en prachtige, tropische beplanting te plaatsen geef je jouw tuin een mediterrane uitstraling.

Tuin set zoeken

Groot aanbod tuinmeubelen

Tuinsets vergelijken

Alle A-merk tuinmeubels

Tuinwinkels vergelijken

Beste en en meubel shops

Veilig bestellen

Tuinsets voor de laagste prijs