A-merk tuinmeubelen

Nummer 1 tuin set vergelijker

De beste tuinwinkels

Het belang van goed gazononderhoud

Het belang van goed gazononderhoud

Het gazon speelt een belangrijke rol in elke tuin. Het neemt een groot deel van de tuin in beslag en de staat van het gazon bepaalt daarom voor een groot gedeelte de uitstraling van de tuin. Wil jij dat jouw tuin een verzorgde en frisse uitstraling heeft? Dan is goed gazononderhoud van groot belang. Uiteraard is het regelmatig maaien van het gazon van groot belang, maar gazononderhoud bestaat uit meer onderdelen. Wij hebben alle onderdelen van het gazononderhoud op een rijtje gezet.

Het gazon beluchten

Om ervoor te zorgen dat het gras goed kan groeien is het belangrijk dat er geen verdichting optreedt. Verdichting van het gazon houdt in dat de gronddeeltjes te dicht op elkaar worden gedrukt, met als gevolg een veel te nat gazon. Door het gazon regelmatig te beluchten wordt verdichting voorkomen. Het beluchten van het gazon houdt in dat er gaten in de grond worden geprikt zodat lucht de grond kan binnendringen. De wortels van het gazon hebben die lucht nodig om voedingsstoffen en water beter op te nemen, zodat ze harder groeien. Door het gazon regelmatig te beluchten blijven de wortels van het gras gezond.

Het gazon verticuteren

Een ander onderdeel van gazononderhoud is het verticuteren van het gazon. Door jouw gazon te verticuteren haal je de dichte laag mos en dood gras weg uit het gazon, zodat jonge grassprieten weer ruimte hebben om te groeien. Het verticuteren van het gazon kan worden uitgevoerd met een verticuteerhark, maar dat is een vrij arbeidsintensief karwei. Vandaag de dag zijn er verticuteermachines beschikbaar die jouw gazon in een handomdraai ontdoen van die dichte laag. Het verticuteren van jouw gazon hoeft maximaal twee keer per jaar uitgevoerd te worden, eenmaal in het voorjaar en eenmaal in het najaar.

Het gazon bemesten

Heb je jouw gazon belucht of geverticuteerd? Dan is het tijd om het gazon te bemesten. Het is aan te raden om te kiezen voor organische meststoffen, omdat deze beter zijn voor het bodemleven. De organische meststoffen worden geleidelijk omgezet in voedingsstoffen, waardoor overbemesting niet meer mogelijk is. Ook als het gazon niet belucht of geverticuteerd is, is het aan te raden om het met enige regelmaat te bemesten. Het regelmatig bemesten van het gazon voorkomt kale plekken en onkruidgroei. Heb jij geen groene vingers maar wil je wel een prachtig frisgroen gazon? Laat het gazononderhoud dan uitvoeren door een gespecialiseerd hoveniersbedrijf.

Tuin set zoeken

Groot aanbod tuinmeubelen

Tuinsets vergelijken

Alle A-merk tuinmeubels

Tuinwinkels vergelijken

Beste en en meubel shops

Veilig bestellen

Tuinsets voor de laagste prijs