A-merk tuinmeubelen

Nummer 1 tuin set vergelijker

De beste tuinwinkels

Hoe kan je het textiel van je loungeset het best onderhouden

Hoe kan je het textiel van je loungeset het best onderhouden?

Je hebt net een nieuwe loungeset voor in de tuin gekocht, deze wil je natuurlijk zo lang mogelijk goed houden. Maar hoe doe je dat? Want stel je nou voor dat de prachtige tuinkussens na een paar maanden al vergaan. Gelukkig hoef je je daar geen zorgen over te maken. Outdoor textiel is namelijk weerbestendig en kan gerust in de tuin blijven liggen. Maar ondanks dit moet je het textiel wel zo nu en dan onderhouden. Het scheelt dat dit een fluitje van een cent is. Hoe je het textiel van je tuinmeubelen zo goed mogelijk onderhoudt vertellen we je in dit artikel.

Trucjes voor onderhoud van outdoor textiel

Vaak raadt men aan om een beschermhoes voor je loungeset te kopen. In tegenstelling tot wat ze vaak beweren is het afdekken van tuinmeubilair echter helemaal geen goed idee. Dat komt omdat de tuinmeubelen dan verstikken waardoor er lelijke vlekken in het materiaal ontstaan. Het is veel beter om je loungeset in het najaar binnen op te bergen. Als je daarvoor geen ruimte hebt, laat je tuinmeubelen dan zonder hoes buiten staan. Om outdoor textiel langer mooi te houden, moet je het zo nu en dan een goede schoonmaakbeurt geven. Het beste is om de meubelen regelmatig schoon te maken met een flinke hoeveelheid water. Zorg voor de beste bescherming en gebruik een speciale reiniger voor outdoor textiel.

Allerlei outdoor textiel soorten

Er zijn allerlei soorten outdoor textiel verkrijgbaar. Deze textielsoorten brengen stuk voor stuk hun eigen voordelen met zich mee. Afhankelijk van je wensen en je budget moet je goed nadenken over voor welke outdoorstof je kiest. In principe zijn alle soorten outdoor textiel waterbestendig, kleurvast en vuilafstotend. Het verschil ligt hem in de mate van waterdichtheid, de zachtheid en bescherming tegen uv-straling. Als je bijvoorbeeld geen mogelijkheid hebt om in het najaar je tuinkussens binnen te bewaren, kies dan voor kussens gemaakt met olefinvezels. Olefinkussens zijn waterdicht, waardoor er geen druppeltje water in de kussens kan dringen. Het is ook bestand tegen schadelijke uv-stralen, waardoor het geen probleem is om ze buiten te laten.

Tuin set zoeken

Groot aanbod tuinmeubelen

Tuinsets vergelijken

Alle A-merk tuinmeubels

Tuinwinkels vergelijken

Beste en en meubel shops

Veilig bestellen

Tuinsets voor de laagste prijs