A-merk tuinmeubelen

Nummer 1 tuin set vergelijker

De beste tuinwinkels

tuinmeubelen beschermen in de winter

Hoe tuinmeubelen beschermen in de winter?

In de zomer maak je volop gebruik van je heerlijke loungebank en grote tuintafel. Maar wat doe je in de winter met je tuinmeubelen? Kun je deze gewoon buiten laten staan of is dit funest voor het materiaal? Je wilt natuurlijk dat je tuinset mooi blijft zodat je er volgend jaar weer veel plezier aan kunt beleven. Met deze tips kun je jouw tuinmeubelen beschermen in de winter!

Waarom tuinmeubelen beschermen in de winter?

Tuinmeubelen worden volop gebruikt in de lente en zomer, maar tijdens de koudere maanden worden ze vaak vergeten. Het is echter belangrijk om je tuinmeubelen te beschermen tegen weersomstandigheden, zoals regen, sneeuw en wind. Je mag ze dus best wat aandacht geven!

Dit zijn redenen waarom tuinmeubelen beschermen in de winter belangrijk is.

  • Schimmel voorkomen

Wanneer tuinmeubelen lang in de regen staan, kan vocht het materiaal gaan aantasten. Dit geldt vooral voor houten tuinmeubelen. 

  • Tuinset blijft langer mooi

Weersinvloeden kunnen een grote impact hebben op je tuinset. Zo kunnen tuinmeubelen verkleuren of zelfs beschadigen. Door de meubelen goed te beschermen, blijven ze langer mooi.

  • Tijd besparen

Wanneer je jouw tuinmeubelen in de winter goed beschermt, hoef je minder tijd te besteden aan het onderhoud in de lente.

  • Het is duurzaam

Tuinmeubelen blijven niet alleen langer mooi door de juiste bescherming, ze gaan ook nog eens een stuk langer mee. Je bent dus erg duurzaam bezig.

Tuinmeubelen beschermen in de winter

Hoe tuinmeubelen beschermen in de winter en herfst? 

Tuinmeubelen beschermen in de winter is belangrijk voor de uitstraling en levensduur van het materiaal. Hoe je jouw tuintafel of -bank het beste kunt beschermen, is voor een groot deel afhankelijk van het materiaal. Meubels van hout, rotan, riet en bamboe kun je op de volgende manieren beschermen.

Tuinmeubelen naar binnen verplaatsen

Tuinmeubelen kunnen gevoelig zijn voor weersomstandigheden. Zo kan er bijvoorbeeld een groene aanslag ontstaan. Om ervoor te zorgen dat jouw tuinset niet verkleurd of beschadigd, kun je deze naar binnen verplaatsen. Plaats ze in de schuur of onder een overkapping.

Lees hier wanneer je tuinset weer naar binnen kan -> (nog link naar blog)

Kies voor een beschermhoes

Wil je jouw tuinmeubelen toch buiten laten staan? Kies dan voor een beschermhoes. Deze beschermt je tuinset tegen regen, sneeuw en wind. Zorg ervoor dat je een beschermhoes kiest die kan ademen, anders ontstaat er namelijk schimmelvorming. Ook is het belangrijk dat de hoes waterafstotend is.

Kan ik mijn tuinset het hele jaar buiten laten staan?

Het opbergen van tuinmeubelen neemt veel ruimte in beslag. Maar wat nu als je hier geen plek voor hebt? Het is in sommige gevallen mogelijk om je tuinset het hele jaar buiten te laten staan. Heb je een tuintafel of loungeset van aluminium, kunststof of wicker? Dan hoef je deze niet naar binnen te halen. Deze materialen zijn zowel kleur- als slijtvast en kunnen wel tegen een stootje. Bovendien zijn tuinmeubelen vaak voorzien van een beschermlaag. 

Wees echter wel voorzichtig met vorst in de wintermaanden. Tuinsets kunnen namelijk nog wel gevoelig zijn voor lage temperaturen. 

 

Tuin set zoeken

Groot aanbod tuinmeubelen

Tuinsets vergelijken

Alle A-merk tuinmeubels

Tuinwinkels vergelijken

Beste en en meubel shops

Veilig bestellen

Tuinsets voor de laagste prijs