A-merk tuinmeubelen

Nummer 1 tuin set vergelijker

De beste tuinwinkels

Houd je bomen gezond met behulp van een boomverzorgingsbedrijf

Houd je bomen gezond met behulp van een boomverzorgingsbedrijf

Bomen, ze zijn onmisbaar. Ze geven niet alleen een landschap vorm, ze geven ons schaduw op een warme dag en voorzien ons van zuurstof. Ook in de tuin spelen bomen een belangrijke rol. Ze geven een tuin karakter en uitstraling en zorgen ervoor dat de tuin op warme zomerdagen ook een aantal schaduwplekken heeft. Bomen nemen een groot deel van de tuin in beslag. Daarom is het belangrijk dat ze gezond en sterk zijn, zodat jouw tuin een veilige plaats blijft. Om jouw bomen gezond te houden zijn een aantal dingen heel belangrijk.

Bomen planten

Als eerste is het van groot belang dat bomen op de juiste wijze geplant worden. Het planten van bomen is een onderdeel van boomverzorging dat vaak onderschat wordt. Veel mensen denken dat je het planten van een boom niet verkeerd kan doen. Echter, niets is minder waar. Het planten van jonge bomen is een precies klusje, waarbij het belangrijk is dat de kluit niet te diep of juist te ondiep wordt geplant. Het gebeurt regelmatig dat een boom op de verkeerde wijze geplant wordt, met als gevolg dat de boom scheefgroeit, met een zware storm omwaait of een aantal maanden na het planten doodgaat. Wil jij voorkomen dat jouw jonge boompjes snel doodgaan? Dan is het aan te raden om het planten over te laten aan een ervaren boomverzorgingsbedrijf. Het is tevens verstandig om de jonge bomen te verankeren, zodat ze extra stevig in de grond staan, niet omwaaien en rustig kunnen uitgroeien tot grote, sterke bomen.

Bomen snoeien

Bomen kunnen op vrij korte termijn flink in omvang toenemen. In sommige gevallen is dat gewenst, maar het kan ook voor gevaarlijke situaties zorgen. Topzware takken kunnen gevaar opleveren tijdens stormachtige dagen en grote takken kunnen doorgangen of het zicht belemmeren. Om ervoor te zorgen dat een boom veilig blijft is het aan te raden om deze regelmatig te snoeien. Hierdoor behoudt de boom zijn vorm en levert hij geen gevaar op voor zijn omgeving.

Het belang van goede boomverzorging

Naast het op de juiste wijze planten en snoeien van bomen is het ook belangrijk dat een boom regelmatig wordt gecontroleerd op boomziektes en -plagen. Boomziektes kunnen, als ze niet op tijd ontdekt worden, een boom dusdanig aantasten dat hij gekapt moet worden. Door regelmatig boominspecties uit te laten voeren door een gecertificeerd boomverzorgingsbedrijf worden boomziektes op tijd ontdekt en blijven jouw bomen gezond.

Tuin set zoeken

Groot aanbod tuinmeubelen

Tuinsets vergelijken

Alle A-merk tuinmeubels

Tuinwinkels vergelijken

Beste en en meubel shops

Veilig bestellen

Tuinsets voor de laagste prijs