A-merk tuinmeubelen

Nummer 1 tuin set vergelijker

De beste tuinwinkels

Klaar voor de herfst tuinmeubelen onderhouden in het najaar

Klaar voor de herfst: tuinmeubelen onderhouden in het najaar

De herfst is officieel begonnen! We hebben nog een tijdje kunnen genieten van zomerse temperaturen, maar nu moeten we er toch echt aan geloven. De dagen worden korter en er staat een periode vol met regen en wind voor de deur. Dit is de perfecte tijd om je tuinmeubelen ‘herfstproof’ te maken. Zorg ervoor dat je je tuinset voorbereid op de natte en koude herfstmaanden. In dit artikel vertellen we alles over tuinmeubelen onderhouden in het najaar. 

Tuinmeubelen onderhouden: een grote schoonmaakbeurt

In de afgelopen maanden heb je waarschijnlijk vaak gebruikt gemaakt van je loungebank, tuintafel of andere tuinset. Het is dan ook belangrijk dat je de tuinmeubelen na veelvuldig gebruik goed schoonmaakt. Hiermee verleng je niet alleen de levensduur van het meubel, mara zorg je er ook voor dat je in de lente direct gebruik kunt maken van schone tuinmeubelen. Gebruik een hogedrukspuit of neem de tuinset af met een nat doekje. Vervolgens 

Tuinmeubelen afdekken of opruimen in het najaar

Aangezien je de tuinmeubelen waarschijnlijk niet meer zoveel gaat gebruiken in de herfst, is het misschien beter om ze af te dekken of op te ruimen. Je kunt ze zonder bescherming buiten laten staan, maar dit is in de meeste gevallen niet goed voor de levensduur van het meubel. Tuinsets krijgen in het najaar namelijk te maken met allerlei weersomstandigheden, zoals wind, regen en sneeuw. Om de meubels tegen weersinvloeden te beschermen, adviseren we om een beschermhoes aan te schaffen. Deze zorgt namelijk voor optimale bescherming en je tuinmeubelen blijven ook nog eens schoon. 

Let op: wil je een houten meubel afdekken? Zorg er dan altijd voor dat de hoes nooit vlak over het hout ligt. Als dit wel het geval is kunnen schimmels het materiaal aantasten.

Bovendien is het ook mogelijk om de tuinmeubelen naar binnen te verplaatsen. Heb je toevallig ruimte over in een schuurtje of overkapping? Dan kun je ze het beste binnenzetten.

Zo krijgen de meubelen niet meer te maken met wind, regen of sneeuw, maar ook kan de vorst geen schade aanbrengen.

Tuinmeubelen onderhouden: hout, aluminium en kunststof

Om zo lang mogelijk te genieten van je tuinmeubelen, is het enorm belangrijk dat je ze goed onderhoudt. Dit doe je altijd aan het begin en aan het einde van het seizoen. Echter, niet alle tuinsets zijn gemaakt van hetzelfde materiaal en kunnen dus niet op dezelfde manier worden onderhouden. 

Houten meubelen

Er is een kleine handleiding wat betreft houten tuinmeubelen onderhouden. Het is erg belangrijk dat je houten meubelen goed beschermd tegen weersomstandigheden. Hout kun je het beste behandelen met soda en een harde borstel. 

Aluminium tuinset

Heb je een aluminium set in de tuin staan? Voor aluminium onderhoud heb je niet veel nodig. Spuit de meubelen af met een tuinslang of hogedrukspuit en maak ze vervolgens schoon met een sopje van groene zeep. Gebruik het liefst een zachte doek, zodat je beschadigingen of krassen voorkomt. 

Tuinmeubelen gemaakt van kunststof

Kunststof is onderhoudsarm, maar kan nog wel worden beïnvloed door het weer en de zon. We adviseren daarom om tuinmeubelen gemaakt van kunststof op te bergen in de herfst en winter. Wil je het meubel eerst goed reinigen? Gebruik dan water, groene zeep of een speciaal reinigingsproduct. Gebruik nooit een schuurmiddel!

Tuin set zoeken

Groot aanbod tuinmeubelen

Tuinsets vergelijken

Alle A-merk tuinmeubels

Tuinwinkels vergelijken

Beste en en meubel shops

Veilig bestellen

Tuinsets voor de laagste prijs