A-merk tuinmeubelen

Nummer 1 tuin set vergelijker

De beste tuinwinkels

Kleur met vroegbloeiende tuinplanten

Kleur met vroegbloeiende tuinplanten

Vanaf januari, februari kijken we al weer reikhalzend uit naar de eerste bloeiende planten die kleur geven aan de tuin. 9 vroeg bloeiende soorten!

  1. Helleborus: heel bekend is de kerstroos die inderdaad al vaak rond kerst wordt aangeboden bij de tuincentra. Zet je kerstroos in de tuin dan zal hij waarschijnlijk – afhankelijk van de weersomstandigheden – wat later in bloei komen. Heb je Helleborus geplant, knip dan in januari gerust het blad weg, dan komen de bloemen beter uit en vaak is het in de winter minder mooi geworden. Er komt vanzelf weer nieuw blad aan de plant.
  2. Voorjaarsbloeiende bloembollen: helaas, als je deze niet zelf in het najaar hebt gepoot, zul je er nu geen plezier van hebben. Onthouden dus dat je komende herfst (van september tot in december) veel bloembollen in de grond zet!
  3. Winterheide: bloeit lekker lang door met witte, roze of paarse bloemetjes. Onderhoudsarm en ook nog eens groen in de wintermaanden.
  4. Camellia: de Chinese roos met prachtige bloemen. Van Camellia sinensis wordt thee gezet. De struik is wintergroen en winterhard, maar een beschut plekje wordt op prijs gesteld.
  5. Viburnum bodnantense ‘Charles Lamont’ of ‘Dawn’, bloeien op het kale hout met geurende roze trossen bloemetjes.
  6. Winterjasmijn bloeit met veel gele klein bloemetjes op de kale takken en kan een hele muur bedekken. Kan al bloeien vanaf december.
  7. Vrolijk geel bloeiend is de mahoniestruik (Mahonia japonica) en de bloemen ruiken ook nog eens heerlijk zoet naar honing. Het stekelige blad blijft in de winter aan de struik zitten.
  8. Toverhazelaar (Hamamelis) heeft geel tot rode spinachtige bloemetjes die op de kale takken verschijnen. De struik groeit breeduit en kan hoog worden.
  9. Winterzoet (Chimonanthus praecox) heeft in de wintermaanden lichtgele bloemen met een rood hart, die sterk geuren.

Deze en andere tuinplanten zijn online te bestellen bij Direcplant.nl en worden tot in de tuin bezorgd. Op de website kun je heel makkelijk planten selecteren op bloeitijd, handig!

Tuin set zoeken

Groot aanbod tuinmeubelen

Tuinsets vergelijken

Alle A-merk tuinmeubels

Tuinwinkels vergelijken

Beste en en meubel shops

Veilig bestellen

Tuinsets voor de laagste prijs