A-merk tuinmeubelen

Nummer 1 tuin set vergelijker

De beste tuinwinkels

Materialen voor tuinsets

Tuinset kopen: welk materiaal kan ik het beste kiezen?

Het mooie weer is in aantocht! Beginnen jouw handen ook te kriebelen om de tuin klaar te maken voor de zomer? Een belangrijk onderdeel van een sfeervolle tuin is een goede tuinset. Maar met zoveel verschillende materialen om uit te kiezen, kan het best lastig zijn om de juiste keuze te maken. Ga je voor duurzaam hout? Onderhoudsvrij aluminium? Of toch voor trendy wicker? In deze blog geven we je handige tips en informatie over de meest populaire materialen voor tuinsets. Zo vind jij straks het perfecte tuinmeubel dat past bij jouw stijl en behoeften!

Waar ben je naar op zoek?

Voordat we de voor- en nadelen van verschillende soorten materialen voor tuinsets op een rij zetten, is het handig om vast te stellen waar je naar op zoek bent. De tuinset moet namelijk niet alleen passen bij jouw (tuin)stijl, maar ook voldoen aan een aantal praktische eigenschappen. Vraag jezelf af of je regelmatig onderhoud wilt plegen aan een tuinmeubel, want bij sommige materialen is dit nu eenmaal nodig. Naast onderhoudsvereisten is het ook belangrijk om rekening te houden met je budget. 

De voor- en nadelen van populaire materialen voor tuinsets

Wanneer je een tuinset wilt kopen, zijn er veel verschillende materialen om uit te kiezen. Deze hebben ieder hun eigen voor- en nadelen. Het kiezen van het juiste materiaal kan een groot verschil maken in hoe comfortabel en duurzaam de set zal zijn. 

Hieronder zetten we populaire materialen voor tuinsets en hun voor- en nadelen op een rij.

Duurzaam hout

Als je twee eigenschappen van hout zou moeten noemen, denk je waarschijnlijk direct aan klassiek en tijdloos. Hout past bij vrijwel iedere tuinstijl. Houd er echter rekening mee dat houten tuinsets wel wat onderhoud vereisen. Zo kan het bijvoorbeeld nodig zijn om het materiaal regelmatig te schuren, te lakken of te oliën.

+ Tijdloos

+ Past in ieder interieur

– Vereist enig onderhoud

– Kan verkleuren door weersinvloeden

Onderhoudsvrij aluminium

Zoek je een tuinset die vrijwel geen onderhoud vereist? Dan is een aluminium tuinmeubel iets voor jou. Aluminium is licht, sterk en onderhoudsvrij. De tuinset roest niet en is bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Je kunt het meubel dus gerust buiten laten staan in koudere periodes, maar een aluminium tuinset is ook erg makkelijk te verplaatsen en op te bergen. 

+ Duurzaam

+ Onderhoudsvrij

+ Bestand tegen weersinvloeden

– Kan warm worden in de zon

Tuinset materialen

Trendy wicker

Een wicker tuinset bestaat uit synthetisch materiaal dat eruit ziet alsof het is gevlochten, net zoals riet of rotan. Wicker is de laatste jaren erg populair geworden omdat het er trendy uitziet, maar ook dankzij de praktische voordelen van het materiaal. Zo is het onderhoudsvrij, duurzaam en verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en stijlen. 

+ Duurzaam

+ Licht in gewicht

+ Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en stijlen

– Kan verkleuren na verloop van tijd

Sterk metaal

Wil je voor een stoer tuinmeubel gaan? Met een metalen tuinset kun je een echt statement maken in de tuin. Metaal is sterk en duurzaam, maar wel zwaarder in gewicht. Je kunt het meubel dus niet erg makkelijk verplaatsen of opbergen. 

+ Duurzaam

+ Sterk

– Kan warm worden in de zon

– Kan gaan roesten na verloop van tijd

– In sommige gevallen iets zwaarder in gewicht

Betaalbaar kunststof

Wanneer je op zoek bent naar een betaalbare tuinset, kom je al snel terecht bij kunststof. Kunststof meubelen zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en stijlen: van modern tot landelijk. Er is dus altijd wel een meubel dat bij jouw smaak past. Echter, kunststof kan na verloop van tijd wel verkleuren of broos worden. Houd daar dus rekening mee. 

+ Onderhoudsvrij

+ Licht in gewicht

+ Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en stijlen

– Kan verkleuren na verloop van tijd

Tuin set zoeken

Groot aanbod tuinmeubelen

Tuinsets vergelijken

Alle A-merk tuinmeubels

Tuinwinkels vergelijken

Beste en en meubel shops

Veilig bestellen

Tuinsets voor de laagste prijs