A-merk tuinmeubelen

Nummer 1 tuin set vergelijker

De beste tuinwinkels

De persoonlijke zone van de koe

De persoonlijke zone van de koe

Een koe heeft, net als jij, een eigen ‘comfort zone’. Zij heeft namelijk in de vrije natuur minimaal drie meter ruimte nodig om te kunnen staan of om te kunnen gaan liggen. Ieder obstakel dat zich binnen deze ruimte bevindt zal door de koe als hinderlijk kunnen worden ervaren en dat zal zich dan reflecteren op het gedrag van de koe. Gelukkig is er een oplossing gevonden, zodat je jouw koe vrolijk kunt houden.
Een Cowhouse is speciaal ontworpen om een ruimere ligplaats voor de koe te creëren. Omdat er hier geen obstakels te bevinden zijn, zal de koe niet bang zijn om te gaan staan of liggen. Er is zelfs uit onderzoek gekomen dat een koe ongeveer 45 minuten sneller zal gaan staan of liggen in vergelijking met de ligboxen die normaal gesproken worden gebruikt. Ook is gebleken dat het opstaan makkelijker wordt gemaakt. Veel koeien staan namelijk voor een korte tijd op om vervolgens op de andere zijde te gaan liggen. Op deze manier wordt de bloedcirculatie van de koe weer geoptimaliseerd en zal de kans op kale hakken namelijk verminderen. Deze ontstaan namelijk wanneer de koe te lang op één zijde blijft liggen.
Daarnaast is de inhoud van de ligboxen zeer belangrijk. Als je je koe wel het comfort van een zand- of diepstrooiselbox wilt bieden, maar vindt dat er teveel nadelen zijn, dan is daar ook iets op gevonden. De Pack Mat is speciaal gemaakt om hetzelfde comfort te bieden.  Hij bestaat uit een duurzaam matras, met daaroverheen en topcover die speciaal is ontwikkeld. De matras wordt vervolgens op de bodem van de ligbox gelegd en wordt daarna voorzien van een laagje zand of stro. Op deze manier wordt er voorkomen dat de koeien kuilen gaan graven in hun ligbox. Dat zou namelijk veel stro of zand in hun mest laten belanden. Nu blijft niet alleen de box schoner, maar je kunt zo ook 50-80% meer besparen op stro of zand.

Tuin set zoeken

Groot aanbod tuinmeubelen

Tuinsets vergelijken

Alle A-merk tuinmeubels

Tuinwinkels vergelijken

Beste en en meubel shops

Veilig bestellen

Tuinsets voor de laagste prijs