A-merk tuinmeubelen

Nummer 1 tuin set vergelijker

De beste tuinwinkels

Tips om je tuin ‘herfstproof’ te maken

Tips om je tuin ‘herfstproof’ te maken

Wanneer de herfst eraan komt is het belangrijk om je tuin herfstklaar te maken. Dat betekent dat je je tuin helemaal voorbereidt op de herfst en de winter, zodat je zonder problemen de koude seizoenen doorkomt. De herfst en winter kenmerken zich door koude, natte en korte dagen. Het is belangrijk dat je je tuin hier goed tegen beschermt zodat je de schade beperkt. Ook zorg je ervoor dat je tuin in de lente weer extra mooi is, bijvoorbeeld door te snoeien. Je hebt heel veel opties om je tuin herfstproof te maken, maar we benoemen voor jou de belangrijkste vijf op.

Stal je dining-loungeset ergens binnen

Om je loungeset of diningset zo lang mogelijk mooi te houden raden we aan om hem ergens binnen neer te zetten. Vaak adviseert men om een beschermhoes te kopen, maar dat zorgt soms voor verstikking. Een tuinset moet ademen terwijl het beschermd blijft tegen de weersomstandigheden. Heb je geen ruimte om de meubelen binnen te stallen? Laat ze dan zonder hoes buiten staan.

Bouw een bladbak voor de bladeren

Bouw een bladbak om de neergedwarrelde bladeren gemakkelijk op te ruimen. Hier gooi je dan alle bladeren in, zodat je de groene container kan gebruiken voor ander tuinafval. Daarnaast kan je door deze vorm van opslag de bladeren gebruiken als compost. Deze natuurlijke compost is helemaal organisch en erg goed voor je planten.

Snoei wat je snoeien kunt

Om ervoor te zorgen dat je tuin in de lente er weer net zo mooi uitziet als daarvoor is het verstandig om je planten eens goed bij te knippen. Zo geef je ze de kans om in de lente weer prachtige nieuwe groei aan te zetten. Veel planten zoals klimrozen moet je in de herfst snoeien om ze mooi te houden.

Sluit waterleidingen en kranen af

Zodra de herfst begint moet je rekening houden met vorst. Sluit daarom de kranen in je tuin goed af. Als je dit niet doet bevriezen de leidingen, wat schade kan aanbrengen. Water zet namelijk uit als het bevriest.

Geef je tuin speciale gazonvoeding

Om je gazon groener dan aan de overkant te houden geef je in de herfst speciale gazonvoeding. Deze voeding heeft een laag stikstofgehalte en een hoog kaliumgehalte. Dit versterkt en beschermt het gras tegen vorst. Gewone voeding voor het gazon bevat veel stikstof, wat de groei juist bevordert.

Tuin set zoeken

Groot aanbod tuinmeubelen

Tuinsets vergelijken

Alle A-merk tuinmeubels

Tuinwinkels vergelijken

Beste en en meubel shops

Veilig bestellen

Tuinsets voor de laagste prijs