A-merk tuinmeubelen

Nummer 1 tuin set vergelijker

De beste tuinwinkels

Tips voor een sfeervolle verlichting in je tuin

Tips voor een sfeervolle verlichting in je tuin

Om jouw prachtige tuin helemaal af te maken heb je natuurlijk tuinverlichting nodig. Sfeerverlichting in je tuin is namelijk niet alleen erg mooi om te zien, maar brengt ook nog een aantal handige voordelen met zich mee! Het brengt licht in de duisternis, geeft diepte aan je tuin en staat gewoon heel erg gezellig. Maar welke tuinverlichting past nou het beste in je tuin? Dat hangt helemaal af van je eigen wensen en van het ontwerp van je tuin. Om je een eindje op weg te helpen, hebben we hieronder een paar tips voor je neergezet. Met deze tips weet je straks precies wat tuinverlichting voor jou kan doen en welke lampen het beste in je tuin passen.

De lichtsoort is belangrijk voor de sfeer in je tuin

Bedenk van tevoren goed welke sfeer je wilt overbrengen in je tuin. Daarop baseer je onder andere de kleur van de tuinlampen en de felheid van het licht. Zo geeft geel licht bijvoorbeeld een warm en gezellig gevoel aan je tuin, terwijl blauw of wit licht juist een koeler en moderner effect heeft. Ook is de felheid van de lampen erg belangrijk voor de sfeerbepaling. Felle lampen zorgen ervoor dat je alles goed kunt zien, maar brengen ook een industrieel gevoel met zich mee. Het is daarom vaak beter om voor zacht licht te kiezen. Dit kost ook nog eens minder stroom.

De locatie van je tuinverlichting heeft invloed op het effect

De plaatsing van de tuinlampen heeft invloed op het effect van het licht. Plaats bijvoorbeeld wat extra tuinverlichting achterin de tuin. Dit geeft een ruimtelijk gevoel waardoor je tuin groter lijkt. Dit effect kun je nog eens versterken door contrasten in je tuin te verwerken. Door bepaalde plekken te verlichten en andere plekken juist donker te houden, kun je een erg mooi diepte-effect creëren. Plaats dus niet te veel verlichting. Houd ook rekening met de richting van het licht, zodat de lampen jou of je buren niet in de ogen schijnen.

Deel je tuin op in zones voor verschillende verlichting

Door je tuin in zones te verdelen, bespaar je op energiekosten en optimaliseer de verlichting in je tuin. Licht heeft namelijk verschillende functies, zoals functioneel licht, sfeerlicht en accentverlichting. Dit hoeft natuurlijk niet allemaal tegelijkertijd aan te staan. Zorg daarom dat je een verlichtingsplan opstelt, desnoods met de hulp van een expert.

Tuin set zoeken

Groot aanbod tuinmeubelen

Tuinsets vergelijken

Alle A-merk tuinmeubels

Tuinwinkels vergelijken

Beste en en meubel shops

Veilig bestellen

Tuinsets voor de laagste prijs