A-merk tuinmeubelen

Nummer 1 tuin set vergelijker

De beste tuinwinkels

Tips voor het kiezen van een tuinset voor op het balkon

Tips voor het kiezen van een tuinset voor op het balkon

De ruimte op het balkon is vaak niet eindeloos, maar toch wil je er lekker kunnen zitten. Het kiezen van de juiste tuinmeubelen kan best nog wel een uitdaging zijn. Want hoe maak je nu optimaal gebruik van de ruimte? En voor welke tuinset kies je? In dit artikel geven we je een paar tips om die paar vierkante meter optimaal te benutten en helpen we je bij het vinden van de juiste tuinset voor op het balkon.

Ruimte optimaal benutten

Je balkon of dakterras is waarschijnlijk niet erg groot, maar je wilt er wel graag een tuinset neerzetten. Om dit te kunnen doen is het belangrijk om optimaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte. Dit doe je door eventueel planten en accessoires aan de muren te hangen of door slim gebruik te maken van de balkonrelingen. 

Maar er zijn ook een aantal optische trucjes die je in gedachten kunt houden. Zo geven grote tegels bijvoorbeeld een ruimer effect dan kleine tegels. En het leggen van planken in de breedte laat een ruimte groter lijken. 

Een geschikte tuinset voor op het balkon

Tegenwoordig zijn er allerlei verschillende tuinsets: van grote loungebanken tot kleine bistro sets. Maar welke tuinset is nu geschikt voor op jouw kleine balkon? Ga het liefst voor smalle en praktische meubels die niet al te veel ruimte in beslag nemen. Je wilt natuurlijk ook nog kunnen bewegen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan opklapbare tafels en stoelen en kleine bijzettafels die je eenvoudig kunt opbergen. 

De suggesties van Tuin-sets.nl:

Een bistro set is perfect voor op het balkon. Deze set neemt namelijk weinig ruimte in beslag en berg je makkelijk weer op.

  • Halfronde tafel 

Plaats een halfronde tafel tegen de reling van het balkon aan. Zo kun je toch je glas water of bord eten neerzetten. Bovendien zijn er ook halfronde tafels die je kan bevestigen aan de reling en eenvoudig kunt inklappen wanneer je deze niet gebruikt.

  • Hang je tuinmeubels op aan de muur

Kies voor een tuinset voor op het balkon die je kunt inklappen en ophangen. Als je ze niet gebruikt, hang je de stoelen of tafel bijvoorbeeld met haken aan de muur. 

Kan ik mijn tuinset het hele jaar buiten laten staan?

Je maakt natuurlijk het meest gebruik van je balkon in de lente en zomer als het mooi weer is. Maar kun je de tuinset voor het balkon in de winter gewoon buiten laten staan? We kunnen ons voorstellen dat je niet veel plek hebt om de tuinset op te bergen en daarom hebben we goed nieuws: ja, tuinmeubelen kunnen in de meeste gevallen gewoon buiten blijven staan. Ook zonder overkapping. Het is belangrijk dat je de kussens van een loungebank of andere tuinset altijd goed opbergt, zo voorkom je vlekken en trekt er geen vocht in de vulling. Bovendien kun je er altijd voor kiezen om de tuinset af te dekken met een hoes of zeil.

Tuin set zoeken

Groot aanbod tuinmeubelen

Tuinsets vergelijken

Alle A-merk tuinmeubels

Tuinwinkels vergelijken

Beste en en meubel shops

Veilig bestellen

Tuinsets voor de laagste prijs