A-merk tuinmeubelen

Nummer 1 tuin set vergelijker

De beste tuinwinkels

Tips voor het opbergen van tuinmeubelen en tuinkussens

Tips voor het opbergen van tuinmeubelen en tuinkussens

Het buitenseizoen is officieel nog niet voorbij, maar toch is het handig om na te denken over het opbergen van tuinmeubelen en tuinkussens. Het speelgoed van de kinderen kan weer terug de schuur in, maar waar laat je de kussens van de grote loungebank? Je wilt je tuinset natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden, maar hoe doe je dit in het najaar? We geven je een paar tips om tuinmeubelen en -kussens zo goed mogelijk te bewaren. 

Tuinset buiten laten staan

Wil je je tuinset het liefst in de herfst en winter buiten laten staan? Misschien omdat je geen plek in de schuur hebt of omdat je jezelf heel wat gesjouw wilt besparen? Je kunt een loungeset na de zomer prima buiten laten staan. Het is verstandig om de set af te dekken met een beschermhoes, zodat het tuinmeubel niet wordt beschadigd door weersomstandigheden. Bovendien blijft de set schoon en zal niet verkleuren, want de hoes beschermd tegen vuil en uv licht. Heb je een houten tuinmeubel? Dan kun je deze beter niet helemaal afsluiten met een hoes. Het is belangrijk dat het hout kan blijven ademen. Daarnaast adviseren we om een hoog punt te maken onder de beschermhoes. Op deze manier kan het water er makkelijk vanaf lopen. 

Het opbergen van tuinmeubelen in de schuur

Als je de mogelijkheid hebt om tuinmeubelen naar binnen te verplaatsen, is het handig om dit te doen. Een droge plek zorgt ervoor dat je tuinset langer mooi blijft en niet zal beschadigen door water of wind. Voordat je de meubelen opbergt, is het belangrijk om ze nog een laatste schoonmaakbeurt te geven. Zo weet je zeker dat het vuil de set niet aantast en begin je het voorjaar weer met frisse meubelen. 

Je kunt er ook voor kiezen om je tuinmeubelen en tuinkussens op te bergen in een opbergbox of -kist. Deze box of kist kun je buiten of binnen bewaren. Let op: kies voor een opbergbox met een bolle bovenkant. Op deze manier blijft het water niet liggen en glijdt het er makkelijk van af. 

Kussentassen gebruiken

Tuinkussens opbergen doe je in handige kussentassen of opbergkisten. Wanneer er nog ruimte is in huis of in de schuur kun je de kussens daar het beste bewaren. Zo weet je namelijk zeker dat ze niet nat worden. Let bij de aanschaf van een kussentas goed op de afmetingen. De inhoud wordt vaak aangegeven in liters en dit kan voor de nodige verwarring zorgen. Heb je liever een box of kist die je buiten kunt laten staan? Let dan ook altijd op de afmetingen en de sluiting. 

Parasol op de juiste manier opbergen

Naast het opbergen van tuinmeubelen en tuinkussens is het belangrijk dat je de parasol op de juiste manier bewaard in de herfst en winter. De parasol kun je gerust buiten laten staan, maar maak het liefst wel gebruik van een speciale parasolhoes. Deze kun je gemakkelijk over de parasol heen trekken en dichtritsen. Houd er rekening mee dat de onderkant van de hoes de grond niet raakt en zorg ervoor dat de parasol ten allen tijden kan ademen.

Tuin set zoeken

Groot aanbod tuinmeubelen

Tuinsets vergelijken

Alle A-merk tuinmeubels

Tuinwinkels vergelijken

Beste en en meubel shops

Veilig bestellen

Tuinsets voor de laagste prijs