A-merk tuinmeubelen

Nummer 1 tuin set vergelijker

De beste tuinwinkels

Tuinmeubelen van aluminium; meer over het onderhoud en de materialen

Tuinmeubelen van aluminium; meer over het onderhoud en de materialen

Aluminium is het populairste materiaal voor tuinmeubelen op dit moment. Dat komt omdat aluminium tuinsets gemakkelijk te onderhouden zijn en erg lang meegaan. Het gemak en de duurzaamheid van dit materiaal maken het een erg goede keuze voor iedere tuin. En daarnaast is het ook nog eens prachtig om naar te kijken. Aluminium is bovendien vaak een stukje goedkoper dan bijvoorbeeld een tuinset van hout. Het heeft ook erg veel voordelen ten opzichte van andere materialen. Maar hoe kun je je aluminium tuinset nou zo goed mogelijk onderhouden? Dat en meer lees je in dit artikel.

De voordelen van aluminium

Naast dat aluminium weinig onderhoud behoeft, heeft het metaal nog meer geweldige voordelen. Het is bijvoorbeeld een zeer lichtgewicht materiaal waardoor je het gemakkelijk kunt verplaatsen. Bovendien is aluminium, net als rvs, een roestvast materiaal. Dat komt omdat het zijn eigen beschermlaag maakt door in contact te staan met zuurstof. Het is daardoor goed bestand tegen regen, maar ook tegen uv-straling. De belangrijkste voordelen van aluminium zijn:

  •     Aluminium is roestvast
  •     Het is weerbestendig en kan dus buiten blijven staan
  •     Aluminium blijft altijd mooi en stijlvol
  •     Je kunt aluminium in allerlei kleuren krijgen
  •     Aluminium is zeer onderhoudsvriendelijk

In tegenstelling tot vele andere materialen blijft aluminium altijd ‘in’. Het maakt niet uit wat de nieuwste tuinmeubeltrends zijn: er zullen altijd tuinmeubelen van aluminium gemaakt worden. Dat komt onder andere omdat het een erg veelzijdig metaal is. Het is in allerlei verschillende kleuren te krijgen, maar ook zonder kleurtje maar ook zonder kleurtje oogt aluminium elegant.

Aluminium onderhouden, zo doe je dat

Hoewel aluminium onderhoudsvriendelijk is, is het toch niet helemaal verwaarloosbaar. Het is belangrijk om je tuinset zo nu en dan te reinigen om aantasting van de lak of het metaal te voorkomen. Dit hoeft in de meeste gevallen slechts één keer per jaar, dus dat valt hartstikke mee. Als je bij de kust woont, is het beter om dit iets vaker te doen. Dat komt omdat het zout van de zee de corrosie iets kan versnellen. Gebruik voor het schoonmaken altijd een Ph-neutraal reinigingsmiddel. Zure of basische reinigingsmiddelen tasten de natuurlijke beschermlaag van het metaal aan. Een zachte spons of doek is daarbij erg handig zodat er geen krassen op komen.

Tuin set zoeken

Groot aanbod tuinmeubelen

Tuinsets vergelijken

Alle A-merk tuinmeubels

Tuinwinkels vergelijken

Beste en en meubel shops

Veilig bestellen

Tuinsets voor de laagste prijs