A-merk tuinmeubelen

Nummer 1 tuin set vergelijker

De beste tuinwinkels

Tuintips voor een klein balkon

Tuintips voor een klein balkon

Als tuinliefhebber in de grote stad heb je vaak een kleiner balkon tot je beschikking. Er is nou eenmaal niet genoeg ruimte voor iedereen en dat is best jammer. Gelukkig maak je van een balkon ook met gemak een klein paradijsje, ook al is het dan vrij klein. Je kunt meer dan genoeg dingen doen om ook op een balkon te genieten van een echte ‘tuin’.
Houd ten eerste wel rekening met een paar belangrijke tuintips. Je hebt een beperkt aantal vierkante meter tot je beschikking. Pas dus goed op dat het geheel niet te rommelig wordt en houd het simpel. Om je alvast een eindje op weg te helpen, benoemen we hier speciaal voor jou een paar geweldige ideeën voor je balkon. Zo richt je straks helemaal naar eigen smaak je balkontuin in.

Let op het ruimtelijke gevoel van je balkontuin

Balkons zijn vaak niet zo groot, daarom is het belangrijk om de ruimte die je hebt zo efficiënt mogelijk in te delen. Het is verleidelijk om zoveel mogelijk plantjes op een vierkante meter te zetten, maar dat is juist geen goed idee. Dit geeft namelijk al vrij snel een overvolle en drukke sfeer aan je balkontuin. Veel beter is om bijvoorbeeld twee grotere potten op je balkon te zetten. Dit geeft toch het gevoel van een echte tuin, terwijl het balkon veel ruimer aanvoelt.

Denk goed na over welke balkonplanten je kiest

Een balkon krijgt vaak lang niet zoveel zonlicht als een tuin. Het is dus belangrijk om goed na te denken over balkonplanten die in de schaduw kunnen staan. Sterke balkonplanten die weinig onderhoud nodig hebben zijn voor veel mensen de ideale oplossing. Denk bijvoorbeeld aan een cactus, vrouwentong of aloë vera. Deze planten redden zich wel met een beetje minder zonlicht en liefde. Ook varens doen het heel goed op zichzelf en behoren bovendien tot de winterharde balkonplanten.

Goede balkonmeubels zijn de laatste belangrijke schakel

Om het plaatje compleet te maken heb je natuurlijk ook balkonmeubels nodig. Een loungeset voor op het balkon is heel erg fijn, maar niet altijd even praktisch. Het is namelijk ook erg handig om tuinmeubelen te kiezen die gemakkelijk inklapbaar zijn. Deze tuinmeubelen verplaats je zonder al te veel moeite, zodat je ruimte hebt voor bijvoorbeeld een ligbed. Je kunt dus echt alle kanten op met je balkon. Weinig ruimte is helemaal geen beperking als je de ruimte die je hebt goed benut.

Tuin set zoeken

Groot aanbod tuinmeubelen

Tuinsets vergelijken

Alle A-merk tuinmeubels

Tuinwinkels vergelijken

Beste en en meubel shops

Veilig bestellen

Tuinsets voor de laagste prijs