A-merk tuinmeubelen

Nummer 1 tuin set vergelijker

De beste tuinwinkels

Vuurtje stoken doe je zo!

Vuurtje stoken doe je zo!

Niets leuker dan een kampvuur maken. Dat is optimaal genieten tijdens de zomeravonden. Ideaal voor het roosteren van heerlijke broodjes of marshmallows. Gezellig om eindeloos liedjes bij te zingen, het liefst met gitaar natuurlijk. Of gewoon lekker staren naar het vlammenspel en je warmen aan het vuur. Ideeën genoeg, maar hoe bouw je nou eigenlijk een goed kampvuur? In dit artikel leggen we het uit.

Een goede voorbereiding

Een goed begin, is het halve werk! Zoek dan ook een veilige plek uit. Dat betekent dat de plek waar je een vuurtje gaat stoken brandvrij moet zijn. Voorkom dat je een vuurtje gaat maken bij zaken die snel vlam vatten. Denk hierbij niet alleen aan zaken als hooi of een tent, maar ook aan brandbare kleding. Zorg er ook altijd voor dat je materiaal bij de hand hebt om een vuurtje te blussen, zoals water en zand.

Branddriehoek

Zuurstof, brandstof en ontbrandingstemperatuur, het is de basis voor het stoken van een vuurtje. We noemen het ook wel de branddriehoek. De zuurstof en de brandstof zijn het voedsel van het vuur en de ontbrandingstemperatuur is de warmte die nodig is om een brandstof te laten branden.

Tondel

Een tondel is onmisbaar bij het maken van een kampvuur. Tondel is licht ontvlambaar materiaal dat snel brandt, bijvoorbeeld gedroogd gras, donsveren of droge dennenappels.

Aanmaakhout

Rondom het bed van tondel leg je aanmaakhout neer. Bijvoorbeeld droge, dode takken, ideaal om te gebruiken als aanmaakhout. Ze vatten namelijk snel vlam. Een nadeel is dat het snel verbrandt. Verzamel daarom veel aanmaakhout, zodat je zeker weten voldoende hebt.

Brandhout

Brandhout, dat is het product waar het vuur uiteindelijk op moet branden. En dat is nog best lastig, want deze takken bevatten niet snel vlam. Eén voordeel: wanneer ze eenmaal vlam vatten, blijven ze uren branden. Maar hoe kom je zo snel aan brandhout? Je kunt bij een bedrijf openhaardhout inkopen, zodat je zeker weet dat het gedroogd en schoon brandhout is. Maar i.p.v. haardhout kopen, kun je natuurlijk ook zelf op zoek gaan naar brandhout: grote, dikke takken.

Het vuur aansteken

Het is nu tijd je kampvuur aan te steken. Dat kan eenvoudig door het tondelbed op verschillende plekken met een lucifer aan te steken. Het vuur slaat vervolgens over naar het aanmaakhout en vervolgens het stookhout. Het eindresultaat? Een prachtig vlammenspel waar je de hele avond plezier van hebt. Geniet ervan

Tuin set zoeken

Groot aanbod tuinmeubelen

Tuinsets vergelijken

Alle A-merk tuinmeubels

Tuinwinkels vergelijken

Beste en en meubel shops

Veilig bestellen

Tuinsets voor de laagste prijs