A-merk tuinmeubelen

Nummer 1 tuin set vergelijker

De beste tuinwinkels

tuinset opbergen

Wanneer tuinset opbergen? Tips voor het opbergen van tuinmeubelen

We moeten er nu toch echt aan geloven: de zomer komt bijna ten einde. Dit betekent ook het einde van het buitenseizoen. Alhoewel er nog een aantal mooie nazomerdagen aan kunnen komen, moet je wel alvast nadenken over het opbergen van de tuinmeubelen. Wanneer is nu de beste tijd om de tuinset naar binnen te halen? En hoe zorg je ervoor dat je loungebank of tuinbank zo lang mogelijk mooi blijft? Je leest hieronder alles over tuinset opbergen. 

Wanneer tuinset opbergen?

Je hoeft je tuinmeubelen niet direct de eerste week van de herfst op te bergen. Merk je dat het kouder wordt buiten? En regent het steeds vaker? Dan is het verstandig om je tuinset naar binnen te halen, mits de mogelijkheid en de ruimte er is. Een droge plaats zorgt voor een langere levensduur van het meubilair. 

Heb je geen ruimte in de schuur of garage? Laat de tuinset dan buiten staan zonder kussens en accessoires. Er zijn speciale beschermhoezen verkrijgbaar die je set droog houden en beschermen tegen UV straling, stof en vuil. 

Tips voor het opbergen van tuinmeubelen

Wil je zo lang mogelijk van je mooie tuinset kunnen genieten? Dan is het belangrijk dat je deze op de juiste manier opbergt. Gebruik onderstaande tips voor het opbergen van tuinmeubelen. 

  • Maak je tuinmeubelen goed schoon voor het opbergen. Zo kan het vuil de set niet aantasten.
  • Berg ook je tuinkussens goed op in een speciale opbergbox of hoes.
  • Zorg voor een opberghoes waar je meubel goed in past, anders kan er namelijk condens ontstaan. Deze condens veroorzaakt schimmelplekken en dat wil je natuurlijk niet. 

Wanneer tuinset weer naar buiten halen?

Bij de eerste mooie dag met zon willen de meeste mensen hun tuinmeubelen zo snel mogelijk naar buiten halen. Maar is dit wel zo verstandig? De beste tijd om je tuinset weer buiten te zetten is halverwege of in de tweede helft van maart. Dit is rondom het meteorologische begin van de lente. Zolang er voldoende zon schijnt en het droog is, kun je de loungeset of tuinbank gerust naar buiten halen. 

Tuin set zoeken

Groot aanbod tuinmeubelen

Tuinsets vergelijken

Alle A-merk tuinmeubels

Tuinwinkels vergelijken

Beste en en meubel shops

Veilig bestellen

Tuinsets voor de laagste prijs