A-merk tuinmeubelen

Nummer 1 tuin set vergelijker

De beste tuinwinkels

Wel of geen beschermhoes gebruiken voor een tuinset

Wel of geen beschermhoes gebruiken voor een tuinset?

In de herfst en winter wil je jouw tuinmeubelen natuurlijk zo goed mogelijk beschermen. Wanneer je dit doet gaan ze namelijk nog langer mee.  Je kunt je loungebank of tuintafel naar binnen halen, maar hier heeft helaas niet iedereen plek voor. In veel gevallen blijft de tuinset dus het hele jaar buiten staan. Maar moet je nu wel of geen beschermhoes gebruiken? De een zegt van wel en de ander is er stellig van overtuigd dat het niet nodig is.

Wil je weten of je een beschermhoes nodig hebt in de herfst of winter? Het antwoord hangt af van verschillende factoren. Lees snel verder en ontdek alles wat je moet weten.

Voordelen van een beschermhoes gebruiken

Het kopen van een tuinset is een investering in de toekomst. Je gaat er namelijk van uit dat je de set jarenlang kan gebruiken. Echter, wanneer een tuinbank of -tafel niet goed onderhouden wordt, verliest deze zijn mooie uiterlijk. Wanneer je de mogelijkheid hebt om jouw set binnen (in een schuur of onder een afdakje) te zetten, raden we zeker aan om dat te doen. Is dit niet mogelijk? Overweeg dan een beschermhoes.

Dit zijn de voordelen van een beschermhoes gebruiken voor een tuinset.

1. Beschermt tegen weersinvloeden

In de winter of herfst krijgen we te maken met harde wind, regen, hagel, sneeuw en vorst. Deze weersomstandigheden kunnen het materiaal van de tuinset aantasten, maar ook verandert het uiterlijk. Een beschermhoes zorgt ervoor dat jouw tuinset optimaal beschermd wordt en dus ook langer mee gaat.

2. Vuil en stof voorkomen

Wanneer je tuinmeubelen in het najaar en de winter buiten laat staan, hebben deze ongetwijfeld een grote schoonmaakbeurt nodig in het voorjaar. Tuinsets kunnen behoorlijk vies worden door bladeren, spinnenwebben, stof en ander vuil. Wanneer je een beschermhoes gebruikt, houd je je tuinmeubelen netjes en schoon. En dit scheelt je weer schoonmaken in de lente!

3. Het uiterlijk blijft hetzelfde

Een nieuwe tuinset ziet er fris en stijlvol uit. Dit wil je natuurlijk zo houden. Een beschermhoes kan helpen om de originele kleur en glans van het tuinmeubel te behouden. Zo zien ze er langer als nieuw uit.

Voordelen van een beschermhoes gebruiken

Belangrijk om te weten bij het gebruik van beschermhoezen

Een beschermhoes gebruiken voor een tuinset biedt meerdere voordelen. Toch is niet iedereen er fan van. Er is namelijk een belangrijk ding waar je rekening mee moet houden, namelijk schimmelvorming.

Voorkom schimmelvorming

De reden waarom veel mensen geen beschermhoes aanschaffen, is omdat zij bang zijn voor schimmelvorming. Er kan inderdaad schimmel ontstaan op de tuinset wanneer je een ongeschikte hoes gebruikt. Maar gelukkig kun je dit voorkomen.

Wanneer er niet genoeg ruimte tussen de tuinmeubelen en beschermhoes zit, kan dit leiden tot vocht- en condensproblemen. En dit kan schimmelvorming veroorzaken. Zorg er dus altijd voor dat er voldoende ruimte is tussen de tuinset en de hoes. Een nauwsluitende hoes raden we dan ook zeker niet aan.

Daarnaast is het ook belangrijk dat de hoes een hoog punt heeft zodat het water er eenvoudig vanaf kan lopen. Wanneer er water op de hoes blijft liggen, kan dit ook voor schimmelvorming zorgen.

Welke beschermhoezen zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten tuinsets; van loungebanken tot luxe tuintafels. Dit betekent dat er ook diverse beschermhoezen beschikbaar zijn. We adviseren om een beschermhoes te kiezen die speciaal is ontwikkeld voor jouw tuinset. Zo weet je zeker dat deze goed past en niet te groot of te klein is.

Dit zijn de beschikbare soorten beschermhoezen:

  • Kussentas: voor de kussens van je loungebank of tuinstoelen.
  • Loungesethoes
  • Tafelhoes
  • Tuinsethoes: voor de tuintafel en tuinstoelen in één
  • Parasolhoes
  • Barbecuehoes
Tuin set zoeken

Groot aanbod tuinmeubelen

Tuinsets vergelijken

Alle A-merk tuinmeubels

Tuinwinkels vergelijken

Beste en en meubel shops

Veilig bestellen

Tuinsets voor de laagste prijs