A-merk tuinmeubelen

Nummer 1 tuin set vergelijker

De beste tuinwinkels

Welke loungeset past het best bij je tuin

Welke loungeset past het best bij je tuin?

Als de zomer straks weer begint wil je natuurlijk weer heerlijk relaxen in je eigen tuin. Lekker achterover hangend met een wijntje in de hand genieten van de warme zonnestralen; daar is een loungeset voor gemaakt. Het komt soms voor dat je een verouderde loungeset hebt, of juist nog helemaal geen loungeset. Op naar de winkel om een tuinset te kopen. Maar wacht, welke loungeset past nou het beste bij jou en je tuin? De ideale set vinden is soms best lastig, vooral omdat er zo ongelooflijk veel keuze is. Je hebt bijvoorbeeld aluminium loungesets, loungesets met wicker en houten loungesets. En dan heb je ook nog keuze uit allerlei verschillende kleuren, stoffen en stijlen.

Het materiaal van de loungeset bepalen

Ga eerst op zoek naar het juiste materiaal. Dit hangt vooral af van het budget wat je hebt gesteld. Loungesets variëren, afhankelijk van het materiaal, namelijk sterk in prijs. Zo kost een aluminium loungeset vaak wat minder dan een houten loungeset. Kijk goed naar welke materialen binnen jouw budget passen en stel een lijstje op. Streep vervolgens af wat wel en niet goed bij jouw stijl past. Vergeet ook niet om het onderhoud van je loungeset af te wegen. Sommige materiaalsoorten behoeven meer onderhoud dan anderen. Zo heeft aluminium weinig onderhoud nodig, terwijl bepaalde houtsoorten zoals teak of eiken juist meer onderhoud nodig hebben.

De kleuren van je tuinset kiezen

Een andere overweging die je moet maken is de kleur van je loungeset. Dit hangt af van je persoonlijke smaak en de andere kleuren in je tuin. Staan in jouw tuin vooral bloemen in blauwe tinten? Probeer dan eens een mooie witte of andere lichte kleur voor je loungeset. De combinatie blauw met wit is doet het altijd goed. Maar als je juist veel rode bloemen in je tuin hebt, past een zwarte loungeset daar misschien beter bij. Het gaat er uiteindelijk om wat jij mooi vindt. Inspiratie vind je ook door internet, televisieprogramma’s en een aantal tijdschriften door te bladeren.

Welk outdoor textiel is het beste?

Het kiezen van een soort outdoor textiel is iets minder belangrijk. Dat komt omdat eigenlijk alle soorten outdoor textiel met hetzelfde doel voor ogen geproduceerd zijn. Een vuistregel die we zelf aanhouden is: als er olefinvezels in verwerkt zijn, zit je wel snor. OIefin is een soort vezel die waterdicht en vuilbestendig is en goed tegen uv-straling kan. Bovendien is het slijtvast terwijl het toch zeer zacht aanvoelt. Het is daarom een veelgebruikte vezel in tuinmeubelen, parasols en vloerbedekkingen.

Tuin set zoeken

Groot aanbod tuinmeubelen

Tuinsets vergelijken

Alle A-merk tuinmeubels

Tuinwinkels vergelijken

Beste en en meubel shops

Veilig bestellen

Tuinsets voor de laagste prijs