A-merk tuinmeubelen

Nummer 1 tuin set vergelijker

De beste tuinwinkels

Welke tuinmeubelen zijn weerbestendig

Welke tuinmeubelen zijn weerbestendig?

De zoektocht naar de perfecte tuinmeubelen kan best een uitdaging zijn. Een tuinset moet er niet alleen mooi uitzien, maar deze moet ook praktisch zijn. Want je hebt natuurlijk geen zin om het meubel iedere week schoon te maken. Ben je op zoek naar weerbestendige tuinmeubelen? Dankzij ‘all weather’ banken, tafels en stoelen kun je alle seizoenen genieten van de tuin. En dat zonder al te veel onderhoud te plegen!

In dit artikel zetten we de voordelen van weerbestendige tuinmeubelen op een rij en vertellen we welke materialen geschikt zijn voor het hele jaar.

Voordelen van weerbestendige tuinmeubelen

Weerbestendige tuinmeubelen kunnen het hele jaar buiten blijven staan. Dit komt doordat ze bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden, waaronder vorst, regen en wind. Je hoeft dus niet bang te zijn voor verkleuring of beschadiging van het materiaal.

Geschikt voor alle seizoenen

Sommige tuinmeubelen, zoals een tuinbank, kun je in het najaar beter naar binnen halen. Maar bij weerbestendige meubelen hoeft dit niet. Ook tijdens een storm kun je ze gewoon buiten laten staan. Het materiaal is namelijk zwaar genoeg zodat de set niet wegwaait.

Weinig tot geen onderhoud

Een weerbestendig tuinmeubel vergt vrijwel geen onderhoud. Je kunt het materiaal heel eenvoudig schoonmaken met een vochtig doekje. Daarnaast kun je de tuinset heel eenvoudig afdrogen na een grote regenbui.

Je hoeft geen beschermhoes te gebruiken

Je hoeft weerbestendige tuinmeubels niet naar binnen te halen, en je hoeft ze ook niet af te dekken met een beschermhoes. Jouw tuinset blijft mooi, ook als je deze niet extra beschermd met een speciale hoes.

Voordelen van weerbestendige tuinmeubelen

Deze tuinmeubelen zijn weerbestendig

Weerbestendige tuinmeubelen bieden veel voordelen, maar hoe weet je nu dat een meubel bestand is tegen weersomstandigheden? Hieronder zetten we een aantal materialen op een rij die weerbestendig en duurzaam zijn.

Aluminium tuinsets

Aluminium roest niet, is eenvoudig schoon te maken en vereist minimaal onderhoud. Een perfect meubel voor alle seizoenen! Bovendien biedt aluminium een stoere en moderne uitstraling. Wel moet je even oppassen tijdens de storm, want het meubel is vaak licht in gewicht.

Kunststof tuinmeubelen

Kunststof meubelen vereisen weinig onderhoud, zijn bestand tegen regen en UV-stralen en het is meestal ook nog een budgetproof optie.

All weather tuinmeubel

Tegenwoordig zijn er speciale all weather tuinmeubelen. Deze worden gemaakt van metaal en een stevig kunststof. Denk bijvoorbeeld aan een loungebank met een metalen frame en kussens van een waterbestendige stof. Je kunt dus zelfs de kussens het hele jaar door buiten laten liggen.

Tuin set zoeken

Groot aanbod tuinmeubelen

Tuinsets vergelijken

Alle A-merk tuinmeubels

Tuinwinkels vergelijken

Beste en en meubel shops

Veilig bestellen

Tuinsets voor de laagste prijs