A-merk tuinmeubelen

Nummer 1 tuin set vergelijker

De beste tuinwinkels

Welke tuinset voor onder een overkapping?

Met een overkapping in de tuin kun je het hele jaar door genieten van het buitenleven, ongeacht het weer. Steeds meer mensen kiezen voor een overkapping, maar hebben moeite met het vinden van de juiste tuinset. Wil je een gezellige loungehoek creëren om te relaxen of een eethoek waar je lekker kunt borrelen, of allebei? Met de juiste tuinset voor onder een overkapping kun je optimaal genieten! 

In dit artikel helpen we je met het vinden van de perfecte tuinset voor onder jouw overkapping. We vertellen onder andere meer over de materialen en stijlen die geschikt zijn voor een buitenruimte. 

Waar ga je de overkapping voor gebruiken?

Een overkapping kan op verschillende manieren worden ingericht. Zo kun je er een buitenkeuken van maken, maar het kan ook gebruikt worden als relaxplek. Daarom is het belangrijk om jezelf voor het aanschaffen van een meubel deze vraag te stellen:

  • Waar wil je de overkapping voor gebruiken?

Wil je de buitenruimte gebruiken om te loungen? Dan kun je het beste een loungeset aanschaffen. Is de overkapping meer bedoeld om te dineren of te borrelen met vrienden? Denk dan na over een diningset. 

Welke tuinmeubelen je het beste kunt kiezen, hangt uiteraard ook af van de grootte van de overkapping. Wanneer je een ruime buitenruimte hebt, kun je er bijvoorbeeld twee soorten tuinsets neerzetten, zoals een loungeset en een barset. Maar in een kleine overkapping gaat dit niet passen.

Geschikte tuinsets voor onder een overkapping

Je kunt vrijwel iedere tuinset onder een overkapping plaatsen, maar toch hebben veel mensen moeite met het maken van een keuze. Het tuinmeubel moet niet alleen functioneel zijn, maar ook passen bij de overkapping en de rest van de omgeving.

Loungeset

Een van de meest populaire keuzes voor onder de overkapping zijn loungesets. Je kunt ultiem relaxen op een grote loungebank met lekkere kussens. Het is ook mogelijk om een bank en stoelen combinatie te maken, zodat je nog meer zitplekken hebt. Overweeg om een leuke salontafel aan te schaffen voor erbij. Heb je nog budget over? Kies dan voor een luxe vuurtafel!

tuinset voor onder een overkapping

Diningset

Wil je een eethoek creëren onder de overkapping? Dan kan een diningset niet ontbreken. Kies voor een grote tafel met veel zitplekken en zorg ervoor dat deze altijd droog staat. Je wilt namelijk niet dineren in de regen. Bovendien zijn er ook lounge-diningsets verkrijgbaar. Zo kun je loungen en lekker eten tegelijk!

Bar

Een andere populaire tuinset voor onder een overkapping is een tuinbarset. Dit tuinmeubel is ideaal voor als je gezellig met vrienden of familie wilt borrelen in de tuin. Bovendien kun je een barset ook combineren met een loungeset. 

Het materiaal van de tuinset

Bij het kiezen van een tuinset voor onder de overkapping is het ook belangrijk om op het materiaal te letten. Het voordeel van een overkapping is dat de tuinmeubelen minder erg worden blootgesteld aan zonlicht en grotendeels droog staan. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over natte kussens of verkleuring. Echter, het is wel belangrijk dat je kiest voor een meubel dat geschikt is voor buitengebruik en bestand is tegen weersomstandigheden, ook als deze overdekt staat. Zowel hout, kunststof als aluminium zijn goede materiaalkeuzes. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden.

Weten welk materiaal je het beste kunt kiezen? Lees hier meer.

Tuin set zoeken

Groot aanbod tuinmeubelen

Tuinsets vergelijken

Alle A-merk tuinmeubels

Tuinwinkels vergelijken

Beste en en meubel shops

Veilig bestellen

Tuinsets voor de laagste prijs