A-merk tuinmeubelen

Nummer 1 tuin set vergelijker

De beste tuinwinkels

Tuin winterproof maken

Tuin winterproof maken: dit heb je nodig

Wil je in de zomer van jouw tuin, balkon of terras genieten? Dan is het belangrijk dat je hier ook in de herfst en winter aandacht aan besteed. Het zou namelijk zonde zijn als jouw prachtige planten de kou niet overleven of als die nieuwe tuinset helemaal groen uitslaat. Hieronder vind je enkele stappen en de belangrijkste benodigdheden om je tuin winterproof te maken. Succes!

Tuin winterproof maken benodigdheden

Het is belangrijk om je tuin of balkon voor te bereiden op de winter. De kou kan je tuin namelijk flink aantasten. Door planten te beschermen en tuinsets naar binnen te halen, geniet je in het voorjaar weer van een prachtige tuin.

Dit heb je nodig:

  • Vliesdoek of afdekmateriaal
  • Snoeischaar
  • Hark
  • Schop
  • Tuinhandschoenen
  • Vogelvoer en voederhuisjes

Tuin winterproof maken benodigdheden

Stappenplan tuin winterklaar maken

De tuin winterproof maken is makkelijker dan je denkt. In een aantal stappen ben je namelijk al klaar. Handig, want dan hoef je niet zoveel tijd te besteden in de kou! Volg de onderstaande stappen en jouw tuin, balkon of terras is klaar voor de winter.

1. Opruimen en schoonmaken

Voordat het begint te vriezen, of te sneeuwen, adviseren we om de tuin helemaal op te ruimen. In het najaar ligt de tuin vol met bladeren. Dit kan op zich geen kwaad. In sommige gevallen kan het echter beter zijn om hopen bladeren en dode takken op te ruimen. Dan hoef je dit in de lente niet meer te doen.

2. Planten beschermen

Niet alle planten zijn goed bestand tegen winterse omstandigheden. Daarom kan het helpen om vorstgevoelige planten in te wikkelen met een vliesdoek of af te dekken met afdekmateriaal. Je kunt ook planten verpotten naar beschutte gebieden of in een kas plaatsen.

3. Snoeien en onderhoud

Het is mogelijk om struiken en bomen te snoeien in de winter, mocht dit nodig zijn. Het is het beste om niet al te veel te snoeien in de winter, zo kun je de bomen namelijk kwetsbaarder maken voor kou en vorst.

4. Tuingereedschap en tuinmeubelen opbergen

Het is verstandig om tuingereedschap en tuinmeubelen goed op te bergen voor de winter. Tuinmeubelen, zoals tuinbanken en loungesets,  kunnen namelijk verkleuren of beschadigen door weersomstandigheden. Plaats ze in de schuur of een andere beschutte plek. Wil je ze toch buiten laten staan? Dan kan het helpen om een beschermhoes te kopen.

Wel of geen beschermhoes gebruiken voor een tuinset?

5. Vergeet het vogelvoer niet!

Wil je de vogels een handje helpen in de winter? Plaats dan voederhuisjes en vogelvoer in je tuin. Zorg ervoor dat je het voer op hoge hoogte plaatst, zodat katten en andere dieren hier niet bij kunnen. Nu is je tuin winterproof!

Tuin set zoeken

Groot aanbod tuinmeubelen

Tuinsets vergelijken

Alle A-merk tuinmeubels

Tuinwinkels vergelijken

Beste en en meubel shops

Veilig bestellen

Tuinsets voor de laagste prijs